maanantai 28. maaliskuuta 2011

Piirtämisen vaiheet

Maatuskan piirtäminen alkaa minulla silmistä. Tuleeko kaarevat ripset vai suorat? Olen kaikille maatuskoille laittanut siniset silmät. Olen ihastunut tuohon siniseen ja koska harvemmin teen mitään muuta maatuskan osaa sinisellä niin silmiin haluan sitä listätä. Sitten piirrän nenän ja suun ja hahmottelen muodon. Posket, hiukset ja iho tulee tämän jälkeen. Suurella osalla maatuskoja on keltaiset hiukset, mutta välillä väritän ne ruskeiksi.


Sitten päätän mikä kuvio tulee maatuskaan. Kukkaset ovat keväisiä ja helppoja. Yhden kukkakuvion olen ottanut mammalan kylpyhuoneen laatasta, mutta yleensä piirrän vapaalla kädellä näitä kukkia.Teen maatuskat näin pareina vuorotellen.
Kuvion jälkeen väritän taustan.


Koska värit ovat puuvärivesivärit vettä lisäämällä puuvärityöstä tulee hieman pehmeämpi, eli värit levittyvät kuin vesivärit. Paperin laatu voisi olla hiukan toinen, mutta juuri ostin vesiväripaperia ja ajattelin kokeilla maatuskaa siihen. Kameran salama tekee piirroksista turhan raakoja, eli luonnossa maatuskat ovat pehmeämpiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti