lauantai 18. kesäkuuta 2011

Tämän päiväinen ruokani

Huom! Tämä ei ole mikään ruokablogi, mutta tahdon jakaa kanssanne tämän hyvän, ehkä hieman monimutkaisen reseptin jonka olen kasannut ystäväperheen isältä saamista ideoista ja liittänyt siihen vielä omat herkkuni.

Punajuuripaiston on hieman aikaa vaativa, mutta helppotehdä. Paistos kannattaisi tehdän edellisen päivan jämistä, mutta on niin hyvää, että jaksan valmistaa sen alusta loppuun pelkästäänkin. Varsinkin tällaisina päivinä kun muksu on mammalassa ja aikaa on runsaasti.

Ensin kuorin ja pilkoin punajuuret ja laitoin ne kiehumaan. Ne saavat kiehua parikin tuntia. Hetki sitten otin tunnin päikkärit ja punajuuret kiehuivat koko ajan miedolla lämmöllä. Sitten laitetaan kiehumaan miedolle lämmölle paseerattu tomaatti, joka saa kiehua noin puoli tuntia, jonka jälkeen siihen lisätään kerma ja annetaan kiehua vielä toinen puolituntinen. Tässä samalla ruskistin jauhelihan ja leikkasin tuoretta basilikaa ja oregaanoa ja ison kasan juustoa.

Lempilautanen esiin, siihen punajuurisosetta (soseutettu sauvasekottimella ja jätetty isompia paloja sekaan), sen jälkeen jauheliha, tomaattikastike, yritit ja juusto. Lautanen hetkeksi uuniin 10min tai vähemmän ja sitten lautanen jäähtymään. Pitää malttaa, että lautanen jäähtyy kunnolla ettei sormet pala. Tämä annos on yhdelle mutta sen voi tehdä myös isompaan piirakka vuokaan niin siitä riittää useammalla. Tein vain itselle koska mies ei ole yhtä innoissaan tästä ruusasta kuin minä.

Sitten herkuttelemaan!


Salaattilautasella tomaattia, paprikaa ja kaalisalaattia (majoneesillä)Suosikkilautanen (ruoka maistuu aina paremmalta suosikkilautaselta)
Punajuuret ja jauheliha.Kastike ja yritit.


Juusto päälle ja uuniin.

2 kommenttia: