keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Nykyajan linnut

Heti alkuun muutama sana minusta. En ole luontokuvaaja, kuvaan mieluiten ihmisiä ja tapahtumia. Sen vuoksi tämän jutun kuvat ovat aika huonolaatuisia, mutta toivottavasti niistä selviää ajatus.

Toisekseen en ole mikään kasvi- tai lintutieteilijä vaikka isän puolen suvussa tällaisia tieteilijöitä on. Erotan naakan, variksen ja harakan ja tietyn määrän pikkulintuja. Muistan, että lapsena setäni rengasti lintuja Tuulikki mummon pihassa. Ja Tuulikki mummo ruokki, ehkä vähän naapurienkin harmiksi naakkoja pihallaan. Kuulin joskus käytettävän sanaa naakkamummo. Naakkamummo elää käsitteenä vieläkin sillä juuri yksi vanha luokkakaverini kysyi vieläkö se naakkoja syöttävä mummo asuu siellä asevelikylässä.

Se miksi kiinnitän huomiota lintuihin ja muihin luonnon tapahtumiin johtuu varmasti sukurasitteesta. Lintu- ja kasvikirjat ovat aina käden ulottuvilla ja tiettyjä neuvoja kuten: Keväisin ei kannata törmätä pöllöön ja lokitkin ovat agressiivisiä pesimisaikana, olen kuullut monta kertaa.

Mutta tässä mielestäni hauskimmat yksityiskohdat jotka olen huomannut lähi vuosina:Liikennepylväät ovat ilmeisesti ihanteellisia pesärakennus paikkoja. Tuossa tiellä jossa tuo pikkulinnun pesään lento on kuvattu on muutamalla muullakin linnulla pesä lampussa. Tänä vuonna huomasin ensimmäistä kertaa tuollaisen naakan pesän.

Kaikenlaista sitä tänne kirjottaa, mutta joskus on kiva pysähtyä katselemaan ympärille ja huomata jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti