tiistai 9. elokuuta 2011

Perunoita torilta

Pitkä kuuma kesä alkaa olla takana päin. Ulkohommissa on nahka palanut vaikka pään päällä on ollut varjo. Uuden perunan myynti alkaa juhannusviikolla ja sillon toripöydälle ilmestyy Timo peruna, joka on vaaleankeltainen hyvän makuinen varhaisperuna. Timo jauhottuu syksyä kohden, ehkä näin elokuun paikkeilla siitä voisi tehdä jo perunamuusia. Juhannuksen jälkeen myyntiin tulee monien suosikki peruna Siikli. Siikliä kysellään heti kun perunanmyynti alkaa, mutta valitettavasti Siikli kypsyy hieman Timoa hitaammin niinpä sitä saa odottaa muutaman viikon kauemmin. Pöytään ilmestyy myös uusilajike Annabelle ja vanha tuttu Rikea, nämäkin lajikkeet ovat kiinteitä keltaisia perunoita ja näistä ei muusia kahean helposti synny.

Siiklin myynnin kiihtyessä Timoa menee yhä vähemmän ja vähemmän. Tämän vuoden uusi lajike Annabelle teki kyllä hyvin kauppaa ja muutamia Timon kannattajiakin kävi tasaiseen tahtiin. Kiireisimpinä päivinä torimyyjä ei ehdi aamupalalle eikä vessaan, mutta mitä enemmän asiakkaita kiskalla käy niin sitä nopeammin aika kuluu.

Meidän `Lopen perunaa` kojulla käy ihania asiakkaita. Asiakkaita on monien vuosien takaa vakioasiakkaina ja tänä kesänä on ollut harvinaisen paljon myös ihan uusia asiakkaita. Myös ulkomaalaisia ja suomenruotsalaisia on ollut huomattavasti enemmän kuin aijempina vuosina. Vakioasiakkaat ovat mukavia ja kehuvat hyviä perunoita, myynti työ on helppoa kun tietää myyvänsä hyvää.

"Pieni kappa keskikokoista Siikliä" on yleisin tilaus, mutta välillä joutuu pussittamaan useamman pussin perunoita häihin, hautajaisiin tai vaikka rippijuhliin.Meitä on kaksi vakio työntekijää Mari ja minä. Perjantaiksi ja lauantaiksi yritetään saada apukäsiä edes parin tunnin ajaksi, ettei homma mene ihan pyörremyrskyksi. Kesä lauantait ovat kiivasta perunanmyynti aikaa. Alkukesästä pään sisäinen laskin toimii hekosti, mutta tässä vaiheessa elokuuta laskut sujuu leikiten. Toki joskus tulee annettua väärin rahasta takaisin, mutta onneksi asiakkaat huomaavat virheet jos en itse huomaa.

Voiko siis parempaa kesätyötä olla kuin perunanmyynti? Eipä ole tullut vastaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti