sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Panic! at the Disco matryoshka doll

Olen ollut pitkään totaalikieltäytyjä muusiikin suhteen. Tänä keväänä törmäsin kuitenkin bändiin jonka musiikki ja sanoitukset kolahtivat niin kovaan sydämeen, että hyppäsin pois kiertoradaltani, joka vältteli musiikkia. Panic! at the Discon levy on soinut taukoamatta spotifyssä ja autossa. Lapseni on aivopesty kuuntelemaan kyseistä bändiä ja mies ja ystävätkin ovat saaneet jo varmasti osansa.

Muutama viikko sitten aloitin hopesavikurssin jossa olen nyt päässyt tekemään kaksi riipusta. Hopeasavi on siis saveen verratavaa massaa josta voidaan muotoilla lähes mitä vain jonka jälkeen se poltetaan ja siitä tulee hopeaa.

Blogia lukeneet tai minut tuntevat tietävät että olen myös neuroottisen kiinnostunut maatuskoista. Keräilen niitä, piirrän niitä, virkkaan niitä ja ehkä vielä syksyllä neulonkin sellaiset. Näistä kahdesta neuroosista yhdistin yhden mummon. Helppoa! Kaksi päähänpinttymää samaan kappaleeseen.

Riipus on tehty näin:
1. tiimarista muovailuvahaa joka paistetaan uunissa kovaksi, muotoilin siitä maatuskan ja kaiversin kirjaimet P!atD ja kasvot, vaha uuniin ja valmistuote ulos

2. tämä maatuska painetaan muottimassaan joka on tilattu hopeasavi.fi sivuilta

3. muottiin painellaan hopeasavi ja annteaan kuivua

4. kuivunut savi poltetaan

5. patinoidaan ja kiilloitetaan

Välivaiheisiin mahtuu kaivertamista ja hiomista. Tässä kuvat tapahtumasta.

 Kovetettu muovailuvaha oik. ja siitä tehty muotti vas.

Hopeasavi levitettynä muottiin.

Poltto. Mummo liekeissä.


Patinoitu ja kiilloitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti