maanantai 4. huhtikuuta 2011

Lapsen kanssa askarteleminen osa 2.

Meillä on kotona ollut aina tapana säilyttää lahjapaperit. Varsinkin jouluisin kaikki paperit ja pussit yritetään säilyttää mahdollisimman hyvin ja ne käytetään seuraavana vuotena taas uudelleen. Itse arvostan myös lahjassa sitä, että se on kääritty vanhaan paperiin tai vaikka monta kertaa käytetyyn lahjapaperipussiin. No toki pidän ihanista uusista papereistakin ja haluan taitella ne talteen. Joskus kun vien lahjaa ja olen pakannut sen lahjapapaperipussiin niin käyn vaivihkaa lahjan avaamisen jälkeen hakemassa pussin takaisin.

Monet kaverini ovat naureskelleet tapaani, mutta sitten kuitenkin ymmärtäneet miksi teen niin. Tuollainen kaunis paperipussi maksaa monta euroa kaupassa. Miehenikin on välillä pyöritellyt päätään kun vien lahjaa aina samassa pussissa ja pussi on jo teipattukin, että pysyy kasassa.

Viimeviikolla lapseni sai syntymäpäivälahjan kummitädiltään ja kummitäti oli paketoinut saappaat vanhaan jo vähän väriävaihtaneeseen perus paperipussiin jossa oli lahjanaru. Tyttöni oli aivan innoissaan kun näki pussissa saappaat ja monta kertaa ilmoitti, että tällaiset saappaat hän on aina halunnut. Paperipussin heitin roskiin koska sitä ei olisi enää voinut käyttää. Toisinsanoen tässä tapauksessa lahjan sisältö merkitsi enemmän kuin sen paketti.

Kolme vuotis syntymäpäivillä ei kauheasti ehdi papereita laittamaan talteen kun pikku ihminen repii paperit silpuksi. No onneksi ehdin edes yhden Niiskuneiti paperin säilyttää. Leikkasin Niiskuneidin kuvat paperista ja tyttö liimaili ne vihkoonsa, johon on liimattu tarroja ja Hevisaurus -lehdestä leikattuja kuvia. Ostan aina välillä lapselle jonkun prinsessa lehden tai vastaavan ja kun se on luettu huolella niin siitä voi leikata myös kuvia ja liimailla vihkoon. Tietysti lapsi tarvii apua leikkaamisessa, mutta on erittäin innokas liimaamaan ja sommittelemaan kuvia paperille. Sitten kirjoitan vielä vihon sivulle päivämäärän ja ehkä jotain kommentteja mitä lapsi on sanonut liimaillessaan kuvia.
Sain pelastettua vielä pari päivää synttäreiden jälkeen myös tällaisia lahjapaperin palasia. Nyt palaset odottavat kirjekuoressa liimaamista. Katselin kyllä jo eilen, että pitää ostaa lisää liimaa. Tuo on myös hyvä ajatus, että kirjoittaa minkä paketin päällä lahjapaperi on ollut. Vai muistaako joku mitä sai 3v syntymäpäivälahjaksi ja keneltä?
2 kommenttia:

  1. Meillä on myös perheen kesken ollut tapana säästää kaikki lahjakääreet! Joskus itse lahjaakin hauskempaa on yrittää muistella, milloin se kääre oli alunperin kellekin joutunut jne:) Hauska kuulla, että muutkin säästelevät eivätkä heitä aina pois.

    VastaaPoista
  2. Joskus läheiset saattavat ihmetellä, koska olen aika fanaattinen noiden papereiden kanssa :) eli viimeiseen asti ja vuodesta toiseen samalla paperipussilla lahjat joka paikkaan. Hyvä, että meitä on muitakin.

    VastaaPoista